woensdag 5 november 2008

Babymassage

De huid is één van de belangrijkste zintuigen en hieraan ervaren we dagelijks bijzondere sensaties. En misschien geldt dat voor baby's nog wel meer dan voor volwassenen. Daarom is het voor baby's ook zo fijn om huidcontact te hebben. Een liefdevolle aanraking door een vertrouwd persoon.

Al vanaf een week of 6 kun je beginnen je baby te masseren. Een middel dat je zeker eens moet proberen als je kind last heeft van darmpkrampjes, niet goed slaapt of onrustig is, maar vooral ook een manier om op een hele rustige en prettige manier contact te maken met je kind.

Shantala massage
Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby's, die in India wordt gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging. Shantala massage is een ritmische massage. Het in aandacht en met respect bezig zijn is één van de grondpeilers van deze massagevorm. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in contact komen met je baby. Shantala massage is een ontspanningsmassage, die ten doel heeft het contact tussen ouder/verzorger en kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Welk effect heeft Shantalamassage ?
Baby's worden rustiger en slapen regelmatiger. Daarnaast wordt het gevoel van geborgenheid versterkt. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling van alle baby's ten goede. De massage heeft veelal een positieve uitwerking bij met name onrustige, gevoelige baby's die veel huilen, baby's met de neiging tot overstrekken en baby's met veel darmkrampjes.

Hoe kun je Shantala massage leren ?
Op vele plaatsen in Nederland worden cursussen "Shantala babymassage" aangeboden. Tijdens deze cursus wordt de kennis van het masseren overgebracht en geoefend. Naast de massage worden er tijdens de cursus ook diverse onderwerpen besproken die te maken hebben met het zo ontspannen mogelijk omgaan met je baby. Hierbij valt te denken aan informatie over til- en draagtechnieken, informatie over darmkrampjes en informatie over de lichaamstaal. Daarnaast is er tijdens een cursus ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen de ouders.


mijn mening: ik heb massage voor baby's altijd al interesant gevonden. en vind dit echt een heel goed stuk. baby massage is niet alleen goed voor ze maar ze vinden het ook fijn. ik wil proberen na mijn opleiding nog cursussen te gaan volgen

Geen opmerkingen: