vrijdag 9 januari 2009

Tandenpoets les


Tanden poetsen doe je elke dag minimaal 2 keer. Namelijk 's morgens en 's avonds. Het lijkt heel makkelijk maar leverd soms toch problemen op. Hoe poets je je tanden nou goed? Nou dat doe je zo:

-Gebruik een tandenborstel met een smalle kop.
-Gebruik maar een beetje tandpasta (een bolletje zo groot als een erwt).
-Plaats de borstel loodrecht op het vlak van de tanden, en beweeg de tandenborstel horizontaal heen en weer, in het verlengde van de steel.

-Poets je tanden in vaste volgorde: eerst de buitenzijde, dan de binnenzijde.

-De binnenkant van de voorste tanden kan best gereinigd worden door de tandenborstel op en neer te bewegen.

-De kiezen aan de boven- en onderkant schoon schrobben met horizontale bewegingen.

-Na het borstelen: je mond goed spoelen!
-De tandenborstel grondig spoelen en rechtop laten drogen.
Poets je tanden minstens twee keer per dag: na het ontbijt en vooral voor het slapen gaan. Een goede poetsbeurt duurt drie minuten.








mijn mening:
Tanden poetsen lijkt iets heel gewoons omdat we het dagelijks doen. Maar de meeste kinderen vinden het niet leuk om te doen. Daarom is het belangrijk dat je ze goed informeerd en er een leuke activiteit van maakt. Dat kan zijn doormiddel van een diploma,competitie van maken enz. De tanden moeten namelijk van jongs af aan goed worden verzorgt ook de melktandjes. Dat word wel eens over het hoofd gezien. Maar is toch een dagelijkse verzorging.

1 opmerking:

Loes zei

halllooo,

het is altijd leuk als je op deze manier een kind laat tandenpoetsen. ze zien hoe het moet en dat dan zoe ze daarna weer na.

groetjes loes